Jag minns första gången jag besökte en av dessa barer. Det var på min sista kväll i Stockholm. Vi hade tillbringat dagen på en båtkryssning på kanalen och det var det perfekta slutet på en fantastisk resa. Vi hittade denna takbar nära vårt hotell på Yelp, så vi bestämde oss för att kolla in den innan vi gick tillbaka till vårt rum för natten. Det var en fantastisk upplevelse att vara högt upp med en enorm utsikt över Stockholm på natten, samtidigt som man var omgiven av nya vänner. Bartendern erbjöd oss några gratis shots för att få igång oss, och vi pratade om var alla kom ifrån den kvällen. Det fanns folk från Sverige där också vilket gjorde mig glad eftersom jag fick prata svenska med dem!

Barhopping är ett bra sätt att se en ny stad, och det är särskilt lätt i Europa där man älskar sin alkohol. Faktum är att många av de barer som vi besökte hade teman kring särskilda typer av sprit. En bar handlade helt och hållet om gin, medan en annan var specialiserad på vodka. Vi hittade till och med en bar som ägnade sig åt absint! Dessa barer är ofta gömda på sidogator eller högt upp i byggnader, så du måste göra lite research innan du går dit. Men när du väl hittar dem är det definitivt värt att kolla in dem.

Du kommer inte bara att få uppleva några fantastiska drinkar, utan du kommer också att få träffa nya människor och lära dig mer om deras kultur. Jag har träffat några av mina bästa vänner på vägen genom dessa bar crawls!